Хунтата в Нигер отмени закон, целял ограничаване на миграцията към Европа

  • 28 ноември 2023 15:27

  • 707
  • 2
Хунтата в Нигер отмени закон, целял ограничаване на миграцията към Европа
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хунтата в Нигер отмени закон, който имаше за цел ограничаване на миграцията от Западна Африка към Европа, предаде Ройтерс, като се позова на вчерашно изявление на хунтата.

Законът, който направи незаконно превозването на мигранти през територията на Нигер, бе приет през май 2015 г., в момент, в който рекорден брой хора прекосиха Средиземно море от Африка за Европа. Притокът на мигранти създаде политическа и хуманитарна криза в Европа, където правителствата бяха подложени на натиск да сложат край на миграцията.

Нигерската хунта, която дойде на власт с преврат през юли, съобщи вчера по държавната телевизия, че е отменила закона в събота.

Хунтата преразглежда отношенията на африканската страна със западните държави, които осъдиха преврата. Освен това тя иска да си гарантира по-голяма подкрепа у дома, включително на пустинни общности в Северен Нигер, за които трафикът на хора е основен източник на препитание.

Броят на мигрантите, преминаващи през Нигер, значително намаля през годините заради действието на отменения закон, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

Военната хунта в Нигер сформира правителство

Последвайте канала на

Novini.bg
707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.28 | 16:18

2
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag
Z Z Z Z Z

2023.11.28 | 15:45

1
Браво! Франция и Германия трябва да бъдат напълнени с негри. Цялото НАТО трябва да се пука по шевовете от негри, арабески, афганистанци и цигани.

Добави коментар

Водещи новини