Египет настоява за удължаване на примирието между "Хамас" и Израел

  • 26 ноември 2023 15:43

  • 463
  • 1
Египет настоява за удължаване на примирието между "Хамас" и Израел
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Египет води интензивни разговори с всички участващи страни за удължаване на 4-дневното примирие между "Хамас" и Израел с още един или два дена, заяви директорът на египетската Държавна информационна служба Диаа Рашуан, цитиран от в. "Ал Ахрам". 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2334

По-дългото спиране на огъня би означавало освобождаване на повече израелски заложници от Газа и палестинци от израелски затвори, изтъкна Рашуан. По думите му до момента реакциите на засегнатите страни относно удължаване на примирието са положителни. 

Две групи държани от "Хамас" заложници бяха освободени срещу освобождаване на задържани от Израел палестинци в петък и събота след постигането на споразумение с посредничеството на Катар, Египет и САЩ. Сделката предвижда и доставяне на хуманитарна помощ за намиращите се под обсада 2,4 милиона жители на Газа. Само в петък общо 200 камиона влязоха в анклава през граничния пункт с Египет "Рафах", отбелязва БТА. 

"Хамас" ще освободи 13 израелци и 7 чужденци

Последвайте канала на

Константин Тодоров
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.26 | 16:16

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини