Тунис отказа финансова помощ от ЕС

  • 03 октомври 2023 10:06

  • 1076
  • 3
Тунис отказа финансова помощ от ЕС
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Тунис Каис Сайед отхвърли финансовата помощ, обявена от ЕС през септември, като заяви, че сумата е малка и противоречи на споразумението със съюза за ограничаване на бежанския поток.

Новият ръководител на агенцията на ООН по миграцията изрази безпокойство, че смъртните случаи в Средиземно море "са започнали да се възприемат като нещо нормално".

"Тунис отхвърля помощта от ЕС не заради малката сума, а защото предложението противоречи на меморандума за разбирателство, подписан през юли", каза президентът Каис Сайед.

Тогава Брюксел обеща на Тунис 1 милиард евро за подпомагане на изпитващата сериозни затруднения икономика на Тунис, спасяване на държавните финанси и справяне с миграционната криза.

През септември Европейската комисия заяви, че ще отпусне 127 милиона евро за Тунис като част от споразумението.

Тунис е задържал над 2500 мигранти при мащабна акция

Отказът на Сайед може да подкопае борбата с трафикантите на бежанци от Африка към Европа, коментира Ройтерс, цитирано от БНР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1076 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.03 | 10:55

3
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg

2023.10.03 | 10:43

2
pravilno istinskite darjavi ne iskat da stavat robi na evrogeiovete
УБИЙ ГАДЕН СОРОСОИДЕН ПЛЪХ Т РОЛ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

2023.10.03 | 10:16

1
ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!ЕМЍЙ ЛАЙНАТА ,ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО! ЕМЍЙ ЛАЙНАТА , ЩЕ ПУКНЕ СКОРО!

Добави коментар

Водещи новини