231 носорога са убити от бракониери в РЮА през първата половина на годината

  • 02 август 2023 10:32

  • 364
  • 0
231 носорога са убити от бракониери в РЮА през първата половина на годината
© Getty Images (архив)

През първата половина на 2023 г. в Република Южна Африка са били убити общо 231 носорога заради роговете им, което е с 28 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха световните осведомителни агенции.

Сътрудничеството между правителствените служби и частните охранителни фирми е довело до спада в бракониерството на носорози, заяви Барбара Крийси, министър на околната среда, горите и риболова на брифинг за медиите.

През първите шест месеца на тази година упоритата ни работа както с полицията, така и с Националната прокуратура доведе до осъждането на 31 нарушители, каза Крийси.

Ето кои животни са застрашени от изчезване през следващите 10 години

В „Скукуза“, най-големия сафари лагер в известния национален парк „Крюгер“ в страната, един от заподозрените, признат за виновен в убийството на три носорога и притежаването на незаконни оръжия и боеприпаси, е осъден на ефективно наказание от 32 години лишаване от свобода, разкри министърът.

През май южноафриканският кабинет одобри Националната интегрирана стратегия за борба с трафика на диви животни, която има за цел да прекъсне незаконната верига за създаване на стойност на трафика на диви животни в страната и извън нейните граници, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини