Трима израелски войници бяха убити от египетски полицай в района на границата. Нападателят е ликвидиран

  • 03 юни 2023 15:31

  • 1665
  • 1
Трима израелски войници бяха убити от египетски полицай в района на границата. Нападателят е ликвидиран
© Getty (архив)

Трима израелски войници бяха убити от египетски полицай в района на границата между двете страни днес. Нападателят е ликвидиран, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на израелската армия.

От въоръжените сили на Еврейската държава съобщиха първо, че двама военни - мъж и жена, са били застреляни на израелска територия в пустинята Негев рано тази сутрин. Няколко часа по-късно, трети израелски войник е бил убит в престрелка с нападателя, който впоследствие бе идентифициран от израелската армия като египетски полицай.

Според египетски източници, цитирани от Ройтерс, група въоръжени мъже, вероятно контрабандисти, са проникнали в Израел. Израелската армия обаче спомена само за един нападател.

Египет е първата арабска държава, сключила мирен договор с Израел - през 1979 г. През последните години често има опити за трафик на наркотици през границата между двете страни и се стига до престрелки между израелски войници и контрабандисти, отбеляза АФП, цитирана от БТА.

Израелските сили застреляха палестинец в Наблус

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1665 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.06.03 | 17:16

1
Знаете, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Затова всеки който се гаври със мен ще пострада жестоко! Зад гърба ми са Българския Хелзинки Комитет и американското правителство!!!

Добави коментар

Водещи новини