Руският ще се изучава като втори чужд език в Египет

  • 24 март 2023 14:09

  • 409
  • 0
Руският ще се изучава като втори чужд език в Египет
©
Слушай новината Слушай новината

Руският език ще се изучава като втори чужд език в египетските училища и университети, съобщи онлайн изданието на списание "Иджипт тудей", позовавайки се на Министерството на образованието на Русия, предава БТА.

Споразумението е постигнато по време на четиринадесетата среща на руско-египетската комисия за сътрудничество в областта на  търговията, икономиката, науката и технологиите. Представителите на двете страни са договорили и редица други мерки за засилване на съвместната работа в сферата на образованието. 

Преди дни по време на среща с високопоставени руски представители президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси обсъди състоянието на руските инвестиции и на руско-египетските проекти в арабската република. Сред най-важните от тях са атомната електроцентрала "Ел Дабаа", която започна да се изгражда през юли м.г., и руската индустриална зона в икономическата зона "Суецки канал". 

Куба сменя руския език с английски

В руската делегация участваха вицепремиерът и министър на търговията и индустрията Денис Мантуров и специалният представител на президента Михаил Богданов.

Цветелина Кирилова
409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини