Танзания разследва появата на тайнствена болест, убила петима в страната

  • 17 март 2023 11:51

  • 420
  • 0
Танзания разследва появата на тайнствена болест, убила петима в страната
©
Слушай новината Слушай новината

Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна заразна болест, взела вече пет жертви в страната, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

Болестта е открита у "седем души, развили следните симптоми: треска, повръщане, кръвоизливи и бъбречна недостатъчност", уточни снощи здравното министерство в комюнике.

Танзанийски експерти казаха, че ваксините срещу COVID са безопасни

Експерти са изпратени в региона Кагера на границата с Уганда, за да направят проучвания в тази връзка. От пациенти и починали са взети проби с цел да се определи произходът и характерът на заболяването, посочи в комюнике Тумайни Нагу от здравните власти, като призова населението да запази спокойствие.

Случаят бе предшестван от епидемичен взрив на Ебола в Уганда, продължил четири месеца и отнел живота на 55 души. През януари Уганда заяви, че епидемията е приключила.

Миналата година в Танзания избухна епидемия от лептоспироза и трима болни починаха. Тази бактериална болест се предава на човека чрез вода и храна, заразени с урина от инфектирани животни, предаде БТА.

Калина Христова
420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини