И Гана иска отрицателен Ковид тест за пристигащите от Китай

  • 04 януари 2023 20:08

  • 357
  • 0
И Гана иска отрицателен Ковид тест за пристигащите от Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Летищната компания на Гана съобщи днес, че от 6 януари 2023 г. от пътниците, които пътуват от Китай, ще се изисква да представят валиден отрицателен PCR тест за КОВИД-19, направен до 48 часа преди отпътуването,предаде ГНА за БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33014

Тези пътници също така ще трябва да се подложат и на тест за КОВИД-19, който ще бъде осигурен от Гана, при пристигането си на международното летище Котока в столицата Акра.

Компанията заяви, че останалите пътници, които пътуват от други държави, ваксинирани или неваксинирани, също ще трябва да представят валиден отрицателен писиар тест, направен до 48 часа преди отпътуване. "Такива пътници ще трябва да се подложат на задължителен безплатен писиар тест при пристигането си на международното летище Котока", се казва в съобщението на ганайската компания.

Компанията съобщи, че пътниците могат да бъдат избирани за тестване и на случаен принцип при пристигането си, а лицата, които не са от Гана и пътуват до международното летище в столицата с фалшиви или подправени ваксинационни сертификати, ще бъдат поставени под карантита и върнати до мястото, от което са тръгнали, за тяхна сметка.

Всички пристигащи ще бъдат подложени и на проверка на телесната температура, проверка на документ за жълта треска и на сертификата за ваксинация срещу КОВИД-19.

Децата на възраст под 18 години обаче са освободени от задължителна ваксинация.

Китай обеща "окончателна победа" над COVID-19

Всички лица, пристигащи в Гана, които са напълно ваксинирани, ще бъдат освободени от всякаква друга форма на тестване, извършено преди качването в самолета от страната на отпътуване или при пристигане в Гана, с изключение на тези, пристигащи от Китай.

Авиокомпаниите, които превозват до международното летище Котока пътници, които не са напълно ваксинирани, или пътници, идващи от Китай, без валиден отрицателен писиар тест, направен до 48 часа преди заминаване, ще бъдат глобени с равностойност на 3500 американски долара.

Компанията заяви, че от пътниците, които преминават транзитно и се прехвърлят на друг полет на летището, ще се изисква да се придържат изцяло към изискванията за КОВИД-19 тестване на Гана. "Екипажите на авиокомпаниите са освободени от тестове за КОВИД-19 преди заминаване и пристигане и трябва да следват политиката на авиокомпанията за тестване".

"Заминаващите пътници също ще бъдат подложени на проверка на телесната температура на входа на Терминал 3, както и за носенето на маска", се казва още в съобщението.

Пътник се смята за напълно ваксиниран, когато има поставени пълния набор от ваксини, одобрени от агенцията за контрол на храните и лекарствата на Гана, или други ваксини, предварително одобрени от Световната здравна организация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Цветелина Кирилова
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини