САЩ обявиха 2,5 милиарда долара допълнителна хуманитарна помощ за Африка

  • 16 декември 2022 10:39

  • 240
  • 1
САЩ обявиха 2,5 милиарда долара допълнителна хуманитарна помощ за Африка
© Getty (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви допълнителна хуманитарна помощ за справяне с острата продоволствена несигурност в Африка, която е изправена пред по-голяма и сложна криза с храните откогато и да било досега, предаде Ройтерс.

Вашингтон обеща допълнителни 2,5 милиарда долара спешна помощ и средносрочна до дългосрочна подкрепа осигуряването на храни за нестабилните хранителни системи и доставките в Африка, съобщи в изявление Белият дом.

"Изправени сме пред глобална хранителна криза и тя не се усеща по-остро никъде другаде, освен на африканския континент", каза Байдън в последния ден от тридневната среща във Вашингтон с лидерите на 49 африкански страни и Африканския съюз.

"Днес гладът за пореден път преследва Африканския рог. Високите цени на храните и високите търговски бариери вредят на живота и поминъка на милиони хора на континента", каза Байдън.

Хранителната несигурност се засили в по-голямата част на Африка през последните години, усложнявана от постоянни въоръжени конфликти и влиянието на промените в климата, довели до продължителни суши в някои райони и унищожителни за реколтата наводнения.

В какво ще инвестират САЩ милиардите долари, обещани на Африка

Последвайте канала на

Валери Зайцев
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КЪДЕ СА ДОКУМЕНТИТЕ

2022.12.16 | 11:52

1
ЗА С ВИ НЯТА КИСИНДЖЪР И КЕНЕДИ И ГЛАВАТА!

Добави коментар

Водещи новини