АС призова властите в Етиопия и опозиционерите от щата Тигре да стартират преговори за мир

  • 05 октомври 2022 13:53

  • 253
  • 1
АС призова властите в Етиопия и опозиционерите от щата Тигре да стартират преговори за мир
© Getty (архив)

Африканският съюз (АС) покани правителството на Етиопия и представители на противопоставящите му се сили от щата Тигре да започнат преговори за мир в Република Южна Африка (РЮА) този уикенд, предаде Ройтерс, позовавайки се на писмо от Комисията на АС.

Целта на диалога ще бъде прекратяването на двугодишния конфликт между централното правителство и щата. Предложението за диалог е било отправено в писмо на председателя на Комисията на АС Муса Факи до Дебрецион Гебремихаел, който ръководи  управляващата партия в щата Тигре.

"Етиопското правителство е приело поканата на АС", заяви Редван Хюсеин, съветник по националната сигурност към етиопския премиер Абий Ахмед.

Преди това и правителството в Адис Абеба  и лидерите на северния щат Тигре бяха заявили готовност да участват в преговорите, в които медиатор да е АС с цел прекратяване на военните действия. Този конфликт отне живота на хиляди цивилни и принуди милиони хора да напуснат домовете си от ноември 2020 г. досега.


Новите въздушни удари в щата Тигре отдалечават перспективата за мирни преговори в Етиопия

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:50

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини