Продължава да расте броят на жертвите на сезонните валежи и наводнения в Судан

  • 18 август 2022 21:28

  • 380
  • 0
Продължава да расте броят на жертвите на сезонните валежи и наводнения в Судан
© Pixabay

Над 70 души загинаха, а 14 500 домове са разрушени, в резултат на сезонните проливни дъждове и наводнения в Судан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на високопоставен представител на властите.

Бригаден генерал Абдул-Джалил Абдул-Рахим, говорител на Националния съвет за гражданска защита, съобщи пред АП, че броят на жертвите от началото на дъждовния сезон през май е достигнал 77. Най-засегнати са провинции Северен Кордофан, Джазира, Южен Кордофан, Южен Дарфур и (провинция) Река Нил, добави той.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси съобщи в понеделник, че повече от 136 000 души са били засегнати от наводненията в Судан. Очаква се броят им да се окаже по-голям, тъй като оценката на щетите продължава, а прогнозите са за още порои. 

Обикновено дъждовният сезон в Судан продължава до септември, като пикът на наводненията е точно преди неговия край, отбелязва АП. 

Наводненията в Судан продължават, жертвите вече са 66

Миналата годината вследствие на пороите в страната загинаха над 80 души и бяха залени десетки хиляди домове.

През 2020 година суданските власти наложиха тримесечно извънредно положение, след като проливните дъждове отнеха живота на стотина човека и наводниха повече от 100 000 къщи.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини