26 души загинаха при горски пожари в Алжир

  • 18 август 2022 06:24

  • 393
  • 1
26 души загинаха при горски пожари в Алжир
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Двадесет и шест души загинаха и няколко десетки бяха ранени при горски пожари, обхванали 14 провинции в северната чат на Алжир, предаде Франс прес.

Две от жертвите са в град Сетиф и 24 - в Ел Тарф, близо до границата с Тунис, съобщи вътрешният министър Камел Белджуд. Много хора са получили изгаряния и имат респораторни проблеми, но не бе даден актуализиран брой на пострадалите. Последно бе съобщено за четирима души с изгаряния и 41 със затруднено дишане в Сук Ахрас, друг град на границата с Тунис. На телевизионни кадри се вижда как хора бягат от горящите си домове. Според местни медии над 350 семейства в Сук Ахрас са били принудени да се евакуират.

Горските пожари в Испания и Мароко произвеждат рекордни количества въглеродни емисии

Жандармерията затвори няколко пътища заради пожарите. Гражданска защита съобщава, че в страната има активни общо 39 пожара, 16 от които са в провинция Ел Тарф. В едноименния град са хоспитализирани около 50 души по данни на местна телевизия.

Властите използват хеликоптери и самолет за потушаването на пламъците, допълва БТА.

Всяка година проблемът с горските пожари в северната част на Алжир се засилва. Лятото на 2021 г. бе най-смъртоносното - най-малко 90 души намериха смъртта си, а 100 000 хектара гори бяха изпепелени.

Последвайте канала на

Весела Найденова
393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Неграмотна сган

2022.12.20 | 11:53

1
Не е ли Колорадо?!

Добави коментар

Водещи новини