Шестима мигранти се удавиха, а 30 се водят за изчезнали след потъване на лодката им до бреговете на Тунис

  • 28 януари 2022 15:27

  • 1510
  • 1
Шестима мигранти се удавиха, а 30 се водят за изчезнали след потъване на лодката им до бреговете на Тунис
© Getty (архив)

Шестима мигранти, опитващи се да стигнат нелегално до Европа, се удавиха, а 30 се водят за изчезнали след потъването на лодката им край бреговете на Тунис, съобщиха властите и Червеният полумесец, цитирани от Франс прес и БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

"Други 34 мигранти бяха спасени от военноморските сили и бреговата охрана след потъването вчера на лодката, която е плавала до бреговете на Зарзис в Югоизточен Тунис", каза говорител на тунизийското министерство на отбраната Мохамед Зекри.

"Според свидетелствата на спасените мигранти на борда на потъналата лодка е имало 70 души, включително 15 египтяни, трима суданци и един мароканец, които са тръгнали от Либия в опит да достигнат нелегално до Европа", добави Зекри.

"Все още се провеждат издирвателни операции за намирането на останалите 30 изчезнали мигранти", каза още той.

"Оцелелите ще бъдат откарани до пристанището Ел Кетеф в района на Бен Гердан", каза Монджи Слим, ръководител на Червения полумесец в района на Меденин в Южен Тунис.

Италия е една от основните входни точки в Европа за нелегални мигранти от Северна Африка, главно от Тунис и Либия, чийто поток рязко нарасна в сравнение с предишни години.

Двойно се е увеличил потока мигранти през Средиземно море към Италия през 2021 година

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.23 | 19:46

1
Стига с тея лоши новини,сега пак ли блядките са виновни за краварската война от която бягат,и не казвайте че са се удавили да разстройвате хората,кажете че са отишли до най близката земя-дъното.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини