МВнР препоръчва на българските граждани в Етиопия да напуснат страната при първа възможност

  • 03 ноември 2021 15:07

  • 879
  • 0
МВнР препоръчва на българските граждани в Етиопия да напуснат страната при първа възможност
© Getty images

Във връзка с обявеното на 2 ноември 2021 г. извънредно положение в Етиопия Министерството на външните работи на Република България препоръчва на българските граждани в страната да я напуснат при първа възможност, като дотогава бъдат в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба. Препоръчваме и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия, съобщават от външното ведомство.

Съветваме също така сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

Етиопските въоръжени сили засилиха кампанията си на въздушни удари в бунтовния щат Тигре

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

Във връзка със ситуацията МВнР днес повиши индекса на риск за пътуващите български граждани до Етиопия, както и на територията на страната, на ниво 4 - „Предупреждение за преустановяване на пътуванията до/в цялата страна (освен при крайна необходимост)“.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e- mail Embassy.AddisAbaba@mfa.bg; bul.addis@gmail.com

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: crisis@mfa.bg.

Мая Йорданова
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини