"Евър Грийн" отново прекоси Суецкия канал. Този път безпроблемно

  • 20 август 2021 19:40

  • 994
  • 2
"Евър Грийн" отново прекоси Суецкия канал. Този път безпроблемно
© Getty (архив)

Огромният контейнеровоз "Евър Грийн", който блокира Суецкия канал за шест дни през март, днес премина през водния път за първи път от инцидента, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Корабът, напът от Великобритания за Китай, прекоси канала в конвой с 26 съда, плаващи от Средиземно към Червено море, съобщи администрацията на съоръжението.
Други 36 кораба преминаха канала от юг.

"Евър Грийн" бе ескортиран от група опитни навигатори на администрацията и два влекача.

Корабът, който е сред най-големите контейнеровози в света, заседна в канала на 23 март заради силните ветрове, блокирайки трафика и в двете посоки. Инцидентът наруши световната търговия и доведе до огромни забавяния във веригите за доставки.

След като беше освободен, 400-метровият съд напусна Египет на 7 юли - 106 дни, след като бе издърпан през южната отсечка на канала, заради продължителните преговори за обезщетение.

"Евър Гивън" пристигна в нидерландското пристанище Ротердам на 29 юли, след което се отправи към Англия.

"Евър Грийн"- корабът, предизвикал най-голямото задръстване в историята на корабоплаването, акостира на британския бряг с четири месеца закъснение

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
994 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
митьо

2021.08.22 | 13:51

2
Тоя път на капитана не му се рисуваха GPS п*шки .
ХХХ

2021.08.20 | 20:02

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини