Близо шест милиона египтяни са ваксинирани срещу COVID-19

  • 03 август 2021 15:22

  • 453
  • 1
Близо шест милиона египтяни са ваксинирани срещу COVID-19
© Getty images (архив)

Близо шест милиона души са получили ваксина срещу COVID-19 в Египет, заяви пред телевизия "Ал Хаят" Ноха Асем, научна съветничка на министъра на здравеопазването, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Тя добави, че очаква ускоряване на имунизационната кампания, тъй като в следващите дни ще започне да се прилага произвежданият в Египет китайски препарат "Синовак". До момента са произведени един милион дози, като плановете са до края на годината местната продукция да достигне 40 милиона дози.

Все още няма решение дали да се прилага трета подсилваща "игла". Това ще зависи от резултатите от проучване, в което Египет участва, отбеляза Асем. По нейните думи в момента стремежът на здравните власти е да се ваксинират възможно най-много хора.

Прогнозата е, че четвъртата вълна на пандемията ще настъпи в Египет през септември. Според изследвания температурата и влажността влияят на разпространението на вируса.

Над 98% от постъпващите в руски болници заразени с COVID-19 не са имунизирани

Регистрираните през последното денонощие нови случаи на COVID-19 са 51, седем души са починали, а 560 пациенти са изписани от болница след преболедуване.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2021.08.03 | 16:15

1
За най-голямата по население арабска държава това е почти нищо!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини