В Мароко дадоха зелена светлина на канабиса

  • 27 май 2021 10:15

  • 538
  • 2
В Мароко дадоха зелена светлина на канабиса
© Getty images (архив)

Долната камара на мароканския парламент одобри вчера медицинската употреба на канабиса, предаде АФП.

За законопроекта, целящ повишаване на доходите на фермерите, гласуваха 119 депутати. Само 48, всички от управляващата Партия на справедливостта и развитието, се обявиха "против".

По-рано през март документът за законните употреби на канабиса, в медицината, козметиката и индустрията беше потвърден от вътрешното министерство и правителството.

Това е голяма реформа за северноафриканската страна, смятана за един от най-големите производители на хашиш в света според миналогодишния доклад на Службата на ООН по наркотиците и престъпността, отбелязва АФП.

"Законопроектът съответства на промените в световната система за контрол над наркотиците и безпрецедентния интерес на страните по света към отглеждане на канабис и получаване на приходи от продажбата на легално произведен канабис", заяви вътрешният министър Абделуафи Лафтит. Той подчерта, че страната има голям потенциал да привлича инвестиции и конкурентни преимущества, а именно огромни познания за това растение, натрупани в продължение на векове.

ООН детронира канабиса

Освен това "географското положение на кралството пред вратите на Европа без съмнение ще облекчи достъпа на продукцията до най-големия пазар", добави министър Лафтит.

Предстои законопроектът да бъде гласуван от горната камара на мароканския парламент.

 

538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Deirdremftya

2021.05.28 | 03:17

2
М­л­­а­­­д­­­а­­ ­­м­­о­­­к­­­р­­­а­ ­­у­­ч­­е­­­н­­и­­ч­к­­а­­­ ­­ч­­­у­­­к­­­а­­­ ­­­ ­W­ ­­W­­ ­­­W­­­ ­­.­­­ ­­­B­ ­­­G­­ ­1­­­ ­­7­­­ ­­.­­­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­U­­­ ­B
Diedraanrqa

2021.05.27 | 14:00

1
М­­­л­­­а­д­­а­ ­м­­­о­­к­р­­а­­ ­­­у­­­ч­­­е­­­н­­­и­­ч­к­а­­­ ­­­ч­у­­к­­­а­­ ­ ­W­ ­­W­­­ ­W­­­ ­­­.­ ­B­ ­G­­ ­­1­ ­­7­ ­­­.­­­ ­­C­ ­­­L­­­ ­­­U­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини