Мароко преустановява контактите си с посолството на Германия

  • 02 март 2021 07:17

  • 1582
  • 3
Мароко преустановява контактите си с посолството на Германия
© Getty images

Мароко реши да "преустанови всякакъв контакт" с посолството на Германия в Рабат заради "дълбоки неразбирателства" с Берлин по различни въпроси, в това число този за Западна Сахара. Това съобщиха марокански дипломатически източници, цитирани от Франс прес.

Марокански медии публикуваха писмо, адресирано вчера от шефа на мароканската дипломация Насер Бурита до министър-председателя Саад-Един ел Османи. "Министерството на външните работи взе решение да преустанови всякакви контакти и дейности с посолството", се казва в него. В писмото се отправя призив всички държавни ведомства да направят същото, предаде БТА.

Най-малко 28 жертви на наводнение в нелегална фабрика в Мароко

Сред въпросите, по които двете страни имат търкания, е позицията на Германия за Западна Сахара. Берлин разкритикува решението на САЩ да признаят суверенитета на Мароко върху тази оспорвана територия. Друг проблем на двустранните отношения според източниците на АФП е, че Рабат не бе включен в преговорите за бъдещето на Либия на организираната в Берлин конференция през януари 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Yolandaa19

2021.04.10 | 03:57

3
­­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­я­т­­­а­ ­­­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­­­у­т­­­к­­а­­­ ­-­­ ­­W­­W­W­.­­­B­­­G­­­1­7­.­­­C­­L­U­B­­
Мира

2021.03.02 | 08:13

1
В БГ няма никаква информация по изложеното в статията.

2021.03.04 | 20:48

2
Така е, но е ясно, че всичко което Тръмп изгради, сега се разрушава. Методично, едно по едно. Такова злодейство по отношение на собствената си страна е невероятно. Отново САЩ ще се превърнат в най-омразната държава.

Добави коментар

Водещи новини