Отвлякоха 44 деца от училище в Нигерия

  • 17 февруари 2021 15:07

  • 498
  • 2
Отвлякоха 44 деца от училище в Нигерия
© gettyimages

Най-малко 44 души, предимно деца, бяха отвлечени от училище в Нигерия. Не е ясно кои са похитителите, съобщи БТА, като се позова на представител на местните власти.

Един ученик е бил убит по време на нападението тази сутрин в община Кагара в западния щат Нигер, каза източникът, пожелал анонимност. Отвлечени били 26 ученици, трима души от училищния персонал и 12 техни роднини.

"Боко харам" пое отговорността за отвличането на стотици ученици в Нигерия

Преди три дни също неизвестни нападатели похитиха двайсетина човека, прибиращи се от сватбено тържество в същия щат. Груповите отвличания са често явление в тази западноафриканска страна, отбелязва ДПА.

Понякога те са дело на терористични групировки като ислямистката Боко Харам, която използва момичета за самоубийствени бомбени атентати или ги омъжва за свои бойци, а похитените момчета стават войници. В други случаи отвличанията се извършват от престъпни банди с цел получаване на откуп.

През декември Боко Харам похити над 300 момчета от училище в северозападния щат Кацина, но впоследствие те бяха освободени. От години ислямистката групировка се опитва да наложи шериатски режим в Нигерия. Тя е отговорна за отвличането на 276 момичета от училищно общежитие в Чибок - атака, която потресе света. До ден днешен най-малко 100 от тези деца са в неизвестност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Melissaa20

2021.04.10 | 03:58

2
­­В­­и­ж­­­т­­е­­­ ­­м­­­о­я­­т­­а­ ­­т­­и­­й­­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­­­а­ ­-­ ­W­­­W­­W­.­B­­G­1­7­­.­­­C­­­L­­U­­B­
tiq

2021.02.17 | 15:27

1
тия от братята на ердоган

Добави коментар

Водещи новини