Втората вълна от коронавируса в Африка е по-смъртоносна

  • 22 януари 2021 06:25

  • 1618
  • 2
Втората вълна от коронавируса в Африка е по-смъртоносна
© Pixabay

Втората вълна от коронавирус в Африка е по-смъртоносна от първата, предаде Франс прес, като се позова на изявление на Африканските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Процентът на смъртност от коронавируса в Африка е вече 2,5 процента, което е повече от средните за света 2,2 процента, заяви на пресконференция директорът на тази специализирана служба на Африканския съюз Джон Нкенгасонг.

Броят на заразените с коронавирус в Африка се е увеличавал с по 14 процента на седмица през последния месец.

От началото на пандемията Африка е един от най-слабо засегнатите континенти, като регистрира 3,3 милиона случаи на заразяване с коронавирус и близо 82 хиляди смъртни случая.

Външният министър на Зимбабве стана жертва на COVID-19

Сегашното увеличаване на смъртността е в контраст с по-ниската смъртност по време на първата вълна, когато този показател бе по-нисък от средното за света, припомня Нкенгасонг.

Към настоящия момент 21 африкански страни са регистрирали смъртност, по висока от средната за света (2,2 процента). Сред тях са Судан (6,2 процента), Египет (5,5 процента) и Либерия (4,4 процента)

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1618 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Преброяване

2021.01.22 | 14:11

2
Преброяване на дивите Зайци - БГ филм. *********************************************************** Какво да си помисли човек, след като китайската лаборатория в Ухан е собственост на концерна Glaxo, който пък се явява собственик на Pfizer – производител на ваксини. Pfizer се управлява от фонда Black Rock. А Black Rock се контролира от SOROS FOUNDATION, SOROS FOUNDATION обслужва френската АХА. АХА владее немската корпорация Wintertor. Wintertor пък е построила китайската лаборатория в Ухан. После срещаме Vanguard който е акционер в този немско-френски буламач и пак срещаме Black Rock. Black Rock контролира ЦЕНТРАЛНИТЕ банки и управлява 1/3 от световния инвестиционен капитал. Те са и основен акционер в MICROSOFT /собственост на Гейтс/, а той е акционер ОСНОВЕН в PFIZER които са основен спонсор и най голям на СЗО!

2021.01.22 | 08:05

1
Браво. Нека вирусът избие максимален брой чернилки. 1,4 милиарда с прогноза 2,5 милиарда черни орди през 2050 г. не са нужни на планетата. Вирусите винаги плъзват от региони с покъртително лоша хигиена, а африканците и азиатците още не спазват минимални хигиенни стандарти и дори след 700 години от Африка и Азия ще тръгват пандемии, ако онези туземци не бъдат унищожени и заменени с бяло население на териториите им.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини