Външният министър на Зимбабве стана жертва на COVID-19

20 януари 2021 12:55

Външният министър на Зимбабве стана жертва на COVID-19
© Pixabay
517 1

Външният министър на Зимбабве Сибусисо Мойо почина, след като се зарази с COVID-19, предаде Ройтерс, цитирайки президентския говорител Джордж Чарамба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20275

Мойо е бивш генерал от армията, който през ноември 2017 г. година обяви по телевизията, че е извършен военен преврат, довел до отстраняването на дългогодишния лидер Робърт Мугабе. Първият дипломат е починал в болница рано тази сутрин, информира БТА.

"Нацията ще бъде информирана за по-нататъшното развитие, свързано с тази ненавременна кончина", каза говорителят и добави, че Мойо е бил борец за освобождение на страната си и е награждаван с военни отличия.

РЮА затваря сухопътните си граници за месец

Мойо беше един от генералите, помогнали за планиране на преврата и получили високи постове в правителството на президента Емерсън Мнангагва и управляващата партия ЗАНУ-ПФ. Друг член на кабинета, генералът в оставка Перенс Шири, който беше министър на селското стопанство, почина от коронавируса през юли.

Зимбабве отбеляза голям скок в броя на заразените с коронавируса. Над половината от общо 28 675 случая и 825-те жертви бяха регистрирани след Нова година.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20275

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
517 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Wow

2021.01.20 | 14:27

130622
Айде отваряйте всичко и който ще мре да мре, 5-10 години дали ще живееш повече или по-малко в мъки, страдания и старчески неволи , няма никакво значение. По-важното е младите да се подкрепят, да имат повече пари за образование, да правят повече деца и нацията да младее и просперира.

Добави коментар