В Намибия избраха Адолф Хитлер

Адолф Хитлер Уунона е спечелил изборите за кмет на намибийския град Омпунджа (в северната част на африканската страна), написа британският в. Сън.

Петдесет и четири годишният кандидат на управляващата партия Свапо, основен политически представител на чернокожото население, е получил 84,88 на сто от гласовете на съгражданите по време на местния вот, състоял се миналата седмица.

Победителят винаги е казвал, че е нямал нищо общо с водача на Нацистка Германия. "Това име ми е било дадено от татко. Вероятно той не е знаел на кого ме е кръстил", е казал новоизбраният кмет, цитиран от базираното в Обединеното кралство издание.

"Когато мога, се подписвам като Адолф Уунона", е подчертал политикът.

Победителят в изборите е обяснил защо не си е сменил името. "За съжаление тази процедура в нашата страна е много сложна", е казал той.

Продадоха на търг ръкописи на Хитлер

Намибия от 1890 до 1915 г. е била колония на Берлин и е носела названието Германска Югозападна Африка. До обявяването на независимостта през 1990 г. страната е била под властта на Южноафриканската република.

По данни към  2019 г. в Намибия са живеели около 35 000 души, чийто роден език е бил немският. Населението на държавата тогава е била малко повече от 2,7 милиона. 

Коментари

  1. 2020.12.03 | 16:44
    Айде бе, роден 1966г. и баща му не знаел на кого го е кръстил! Ама що пък да не? Пустинната лисица Ромел е върлувал в северна Африка. Долу, в Намибия, може и още да не са чували по онова време, че е имало война.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет