Ваксинацията срещу COVID-19 в Африка няма да започне по-рано от второто тримесечие на 2021 г.

Висш американски здравен служител заяви, че ваксинацията срещу COVID-19 на континента може би няма да започне до второто тримесечие на идната година, и че ще бъде "изключително опасно", ако по-развитите части на света проведат ваксинация и след това ограничат пътуванията само до хора, които могат да докажат, че са ваксинирани, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18359

Директорът на африканските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Джон Нкенгасонг заяви пред журналисти, че "е видял как се пренебрегва Африка, когато има налични лекарства", в миналото. Той предупреди да стане "ясно, че втората вълна (на инфекцията) вече е на континента" с 1,3 милиарда души население.

Случаите на коронавирус в Африка надхвърлиха 2 милиона

Установените случаи на коронавирус в Африка надхвърлиха 2 милиона души миналата седмица.

Африканските Центрове за контрол и превенция на заболяванията обсъждат възможности за доставка на ваксини с Русия, Китай и други страни. Нкенгасонг заяви, че "най-лошото нещо, което може да се случи е COVID-19 да се превърне в ендемично заболяване" в Африка.

Обнадеждаващо развитие е, че властите започнаха да разпространяват 2,7 милиона антигенни тестове по целия континент, което според Нкенгасонг "вероятно е повратен момент", който ще позволи по-бързо и лесно тестване. Досега в 54-те страни от Африка са направени близо 21 милиона теста за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18359

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.26 | 20:26
    Първите опитни мишки! Този път обаче са...хора. Докато спахме години наред...Господарите си действаха и Геноцида започва!!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет