Мароко осъди публикуването на карикатури на пророка Мохамед

  • 26 октомври 2020 07:10

  • 654
  • 4
Мароко осъди публикуването на карикатури на пророка Мохамед
© Getty Images/Guliver (архив)

Мароканското външно министерство определи като провокация повторното публикуване на "оскърбителните" според мароканските дипломати карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Френски медии публикуваха карикатурите на мюсюлманския пророк Мохамед, които бяха прожектирани и върху няколко сгради, след като по-рано този месец учител по история беше обезглавен от ислямистки радикалист.

Радикалните ислямистки онлайн движения под прицела на властите след обезглавяването на френския учител

Рабат осъжда дивашките действия, извършени в името на исляма, но в същото време "Мароко порицава тези провокации, оскърбяващи святостта на ислямската религия", се казва в публикуваното вчера изявление на външното министерство.

Франция се сблъска с ответна реакция от множество мюсюлмански страни, включително бойкот на френски продукти, припомня Ройтерс. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
654 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Trqnva da se ubivat pove4e fesove

2020.10.27 | 11:48

4
Mrasni reptili tehniq allah e gnusen reptil jivee za krav za tova trqbva da se ubivat pove4e musulmani
айде

2020.10.26 | 10:33

2
айде всичкото ислям марш от европа. да заминават в азия и и африка от където са се пръкнали. като не иска да живеят в мир и любов с нас да се махат. ти ги посрещаш като брат, той идва да те коли и да си налага морафетите. идва да е господар.

2020.10.26 | 15:40

3
Точно така. Вън на мюсюлманските маймуни. Тяхното място е в джунглата. Пълна репресия и дискриминация към тях.

2020.10.26 | 08:52

1
Мюсюлманите са ксенофоби и мразят всички останали религии. По "странно" стечение на обстоятелствата в мюсюлманските държави повечето хора нямат човешки права и същите държави са много изостанали, освен ако нямат нефт.

Добави коментар

Водещи новини