В Либия подписаха примирие

Главните враждуващи страни в Либия подписаха днес в Женева споразумение за примирие, съобщи пратеникът на ООН за Либия Стефани Уилямс, цитирана от ДПА.

Тя поздрави представителите на премиера Файез Серадж и генерал Халифа Хафтар за успешното приключване на преговорите и каза, че за това е била необходима голяма смелост. "Надявам се това споразумение да сложи край на страданията на либийския народ", добави Уилямс.

Четвъртият кръг на военните преговори във формат "пет плюс пет" започна в понеделник между делегации на подкрепяното от ООН правителство на националното съгласие и на т.нар. Либийска национална армия на Хафтар.

Двустранната военна комисия в същия формат ще се събере на 19 януари в Берлин, за да договори по-дългосрочно примирие, а на 9 ноември в Тунис е предвидено да започнат вътрешнолибийски политически преговори.

Изгониха Халифа Хафтар от Западна Либия

Международно признатото правителство в Триполи е подкрепяно от Турция, а базираните на изток сили на Хафтар - от Русия, Египет и Обединените арабски емирства, припомня ДПА.

Коментари

  1. 2020.10.24 | 11:00
    Laja e toba stiga ste puskali laji Conflict ongoing
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет