Премиерът на Тунис разпореди налагането на полицейски час в страната

Туниският премиер Хишем Машиши днес разпореди налагането на полицейски час за възпиране разпространението на коронавирусната пандемия, който ще влезе в сила от утре в цялата страна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18709

"Премиерът Хишем Машиши след състояла се днес работна среща с вътрешния министър на страната и редица високопоставени началници на службите за сигурност даде указания на всички ръководители на тунизийските провинции от 20 октомври да обявят полицейски час в поверените им територии", се казва в съобщение на туниската агенция ТАП, цитирана от ТАСС.

По-рано заради ръста на новите случаи на коронавирус властите обявиха, че въвеждат полицейски час и допълнителни санитарни ограничения в шест провинции на страната, включително в столицата. В зоните на най-голямо разпространение на вируса бяха отменени панаирите, петъчните молитви, а заведенията преминаха само към предлагане на храна за вкъщи.

Случаите на COVID-19 бележат ръст в северноафриканската страна ( с население около 11 милиона души), която успя да ограничи разпространението на коронавируса по-рано тази година, и общият брой на заразените надхвърли 40 000 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18709

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет