В РЮА има повече случаи на коронавирус от Великобритания

  • 15 юли 2020 12:24

  • 374
  • 0
В РЮА има повече случаи на коронавирус от Великобритания
© Getty (архив)

Република Южна Африка (РЮА) изпревари Великобритания по брой потвърдени случаи на коронавирус, а южноафриканският президент Сирил Рамапоса предупреди за най-тежката криза в историята на страната, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В момента РЮА е на осмо място в света по брой заразявания - 298 292, което се равнява на почти половината от всички потвърдени случаи на коронавирус в цяла Африка. Това показват данни на южноафриканското здравно министерство и американския университет "Джонс Хопкинс", според които Великобритания е с 292 931 потвърдени случая.

Рамапоса каза тази седмица, че още много заразявания остават неоткрити, въпреки че Южна Африка е извършила над 2,2 милиона теста - най-много от всички страни на Черния континент.

Първоначално Южна Африка наложи строга карантина и това забави рязкото увеличение на заразяванията, но впоследствие ограничителните мерки бяха разхлабени заради икономическия натиск. Сега по думите на президента бурята е пристигнала и напряга до краен предел нашите ресурси и нашата решителност.

СЗО: Броят на починалите от COVID-19 в Африка надхвърли 13 хиляди души

В момента пандемията бързо се разпространява в части от африканския континент, където живеят 1,3 милиард души и където са най-зле финансираните здравни системи в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини