В РЮА възобнови работа най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета

  • 06 май 2020 18:06

  • 979
  • 0
В РЮА възобнови работа най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета
©

Най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета, който се намира в Република Южна Африка, Ранд рефинери (Rand Refinery), възобнови работа след карантината, наложена заради пандемията от новия коронавирус. Това съобщи днес неговият изпълнителен директор Правин Баджнатх.

Служителите се върнаха на работа и пещта, в която се топи златото, ще бъде пусната още тази седмица.

Ранд рафинери е единственото предприятие в Африка, което има патньорство с Лондонската асоциация на пазара за скъпоценни метали. Поради тази причина продукцията на южноафриканския завод се продава без ограничения на лондонския пазар за злато.

Временното спиране от 26 март на работата на завода бе компенсирано с увеличение на производството на златни кюлчета в две швейцарски предприятия.

Търсенето на злато сега се поддържа основно от централните банки на редица страни, отбелязва Световният съвет по златото.

Според данни от тази седмица, които съветът публикува, през март централните банки са увеличили златните си активи с 46 тона. Към началото на май най-големи златни резерви са имали САЩ - 8133 тона и Германия - 3364 тона, припомня ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Novini.bg
979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини