Куба изпраща лекари в Южна Африка в помощ на борбата с коронавируса

  • 26 април 2020 08:13

  • 745
  • 1
Куба изпраща лекари в Южна Африка в помощ на борбата с коронавируса
© Getty Images/Guliver

Куба вчера изпрати 216 здравни работници в Република Южна Африка - поредната от над 20 медицински бригади, която досега е изпратила по света, за да се включат в борбата срещу коронавируса - политика на солидарност, която някои нарекоха медицинска дипломация, предаде Ройтерс.

Куба, която е потвърдила 1337 случаи на вируса и 51 смъртни случая,е изпратила около 1200 здравни работници предимно в уязвими африкански и карибски страни, но и в богати страни като Италия, поразена особено тежко от пандемията.

Южна Африка глоби министър, нарушил противоепидемичните мерки

"Предимството на Куба е, че тя има солидарен модел на здравеопазването, какъвто ние бихме искали да приложим", каза на пресконференция по-рано този месец южноафриканският здравен министър Звели Мкхизе. Потвърдените случаи на КОВИД-19 в Република Южна Африка са 4361, от които 86 смъртни.

Южна Африка е изпратила медицински изделия за Куба в помощ на борбата с пандемията със самолета, който сега се връща с кубинската медицинска бригада, съобщи кубинското посолство в Туитър.

"Това е време на солидарност и сътрудничество. Ако действаме заедно, можем да спрем разпространението на коронавируса по-бързо и по-ефективно", заяви посланикът на Куба Родолфо Бенитес Версон. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
к

2020.04.26 | 11:24

1
Ха-ха! Те бяха пратили и едни войници в Ангола да помагат, а после не си ги искаха обратно. Около 30 000 май останаха изритани от страната си накрая. Комунизма не прощава.

Добави коментар

Водещи новини