Пирати нападнаха гръцки петролен танкер и отвлякоха четирима души

  • 04 ноември 2019 19:24

  • 2368
  • 1
Пирати нападнаха гръцки петролен танкер и отвлякоха четирима души
© Pixabay

Пирати са нападнали гръцки петролен танкер край бреговете на Того рано тази сутрин и са избягали, като са отвлекли четирима души от екипажа, съобщи военноморският флот на Того.

Преди два дни имаше подобно нападение край Бенин, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Двама от отвлечените членове на екипажа са филипинци, един е грък и един е грузинец, се посочва в съобщението на военноморския флот на Того. При нападението е бил ранен с огнестрелно оръжие един охранител.

На 4 ноември, понеделник, около 03.00 часа танкерът "Елка Аристотел" бе нападнат на около 18 километра /11 морски мили/ от пристанище Ломе от въоръжени лица, се казва в съобщението. Гвинейският залив в Западна Африка крие висок риск от отвличания и въоръжени грабежи на пирати, според Международното морско бюро.

Въоръжени охранители са били на борда на гръцкия танкер и са се опитали да отблъснат нападателите, но един от охранителите е бил ранен, се посочва в съобщението на военноморския флот на Того. По случая е започнало разследване.

Деветима филипински моряци от екипажа на норвежки товарен кораб бяха отвлечени от пирати край Бенин в събота.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
erdo_0

2019.11.05 | 12:50

1

i to se znae koi e tiq ot somaliq daite da q mahnem taq darjava

Добави коментар

Водещи новини