Почина съпругата на покойния президент на Тунис

  • 15 септември 2019 19:00

  • 1240
  • 0
Почина съпругата на покойния президент на Тунис
© pixabay

Шадлия Каид Есебси, съпруга на бившия президент на Тунис Бежи Каид Есебси, който почина на 25 юли, няколко седмици преди края на мандата си, почина на свой ред днес, в деня на предсрочните президентски избори, предаде АФП, като цитира син ѝ Хафед Каид Есебси.

"Почина майка ми Шадлия, вдовица на Бежи Каид Есебси, Аллах да я благослови", съобщи той във Facebook, но не уточни причината на смъртта ѝ.

През юли 83-годишната вдовица на президента се срещна с множество държавни глави, които дойдоха да отдадат последна почит на съпруга ѝ, починал на 92 години. Бежи Каид Есебси беше първият демократично избран президент на Тунис.

Елегантна и дискретна, покойната първа дама рядко се появяваше във фокуса на общественото внимание. В предизборната кампания на съпруга си през 2014 г. обаче тя заяви в интервю за списание "Лидерс", че "си казват всичко и той все още ме пита за мнението ми".

"Този път усетих, че има толкова силно желание да спаси Тунис, че не мога да го спирам. Трябва да се правят жертви, когато става дума за родината", добави тя, като призна, че едва след това е осъзнала колко строги мерки за сигурност ще бъдат необходими. Семейството има две дъщери и двама синове, включително Хафед Каид Есебси, който пое контрола на създадената от баща му партия "Нидаа Тунес".

Последвайте канала на

БТА
1240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини