„Цар Лъв“ се обяви в подкрепа на животните в Африка

Царят на джунглата се завръща! Малко повече от месец преди световната премиера на дългоочаквания римейк на обичаната от поколения деца анимация „Цар Лъв“, от „Дисни“ публикуваха нови кадри и постери за предстоящото заглавие, които дават отговор на въпроса ни как биха изглеждали Симба, Муфаса, Тимон и Пумба, ако можехме да ги срещнем в реалния живот.

Изградени, благодарение на компютърните ефекти, те ще бележат големия екран и у нас на 19 юли, а жителите на джунглата поемат и своя благотворителна кауза в подкрепа на животните в Африка, пише "Монитор".

Кампанията Protect the Pride на „Цар Лъв“ се фокусира върху защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитанията, от които се нуждаят. От „Дисни“ са направили дарение в размер на повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN), като се очаква сумата да продължи да расте, като към инициативата се включат и останалите партньори на „Цар Лъв“. От екипа на филма уточняват още, че от времето на премиерата на анимацията преди 25 години Африка е изгубила точно половината лъвове на територията си, а оставащите към днешна дата са само 20 000.

Режисьор и сценарист на „Цар Лъв“ е създателят на „Книга за джунглата“ Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Африка

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет