"Ние сме братя и сестри", заяви папа Франциск на литургия в Рабат

  • 31 март 2019 19:25

  • 376
  • 2
 "Ние сме братя и сестри", заяви папа Франциск на литургия в Рабат
©

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отслужи литургия на спортна арена днес в Рабат пред около 10 000 души от около 60 страни, включително мигранти от Африка южно от Сахара, предаде Асошиейтед прес.

В проповедта, произнесена на родния му испански и превеждана на френски, папата призова вярващите да не се поддават на изкушението да всяват разделения и конфронтация и да помнят, че "ние сме братя и сестри".

"Опитът ни учи, че омразата, разделението и отмъстителността успяват единствено да убият човешките ни души, да отровят надеждите на децата ни и да унищожат и опустошат всичко, за което милеем".
Преди това папата се срещна с малочисленото католическо малцинство в Мароко - страна с 36 милиона жители, мнозинството мюсюлмани. Духовният водач на 1,3 милиарда католици в света отправи послание за диалог, милосърдие и братски отношения между християни и мюсюлмани.

Последвайте канала на

БТА
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кокиче

2019.04.01 | 00:54

2

и тоя не дава да го цункат бат бойко да внимава че му разгониха фамилията адвокатчетата

Урбан

2019.03.31 | 20:11

1

Някой молла да заяви същото, поне от любезност? Не, разбира се! Папата трябва да разбере, че две бузи може и да имаш, но две глави нямаш, а мюсюлманите на удрят по бузата.

Добави коментар

Водещи новини