Предвижда се "План Маршал" за Африка

  • 09 юли 2018 15:31

  • 1889
  • 1
Предвижда се "План Маршал" за Африка
© Getty Images/Guliver (архив)

Германското правителство планира да използва обществени средства, за да подкрепи нови инвестиции в Африка като част от нов "План Маршал", с който се надява да се справи с корените на мигрантската криза, която тресе европейската политика от 2015 година, предаде БНР, позовавайки се на Ройтерс.

Агенцията цитира интервю на министъра на развитието Герд Мюлер за вестник "Ханделсблат", в което той посочва, че най-вероятно ще бъде възстановена схема от 80-те години на миналия век. С нея инвестиционните рискове за германските компании в Африка са били компенсирани с отписване на част от загубите. Мюлер ще настоява и за данъчни облекчения за инвестиции в Африка.

Проектът "План Маршал за Африка", кръстен на американския пакет от помощи, с който е дадено началото на икономическото възстановяване на Западна Европа след Втората световна война, е в основата на новата мигрантска политика на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Целта е африканските да се съгласят на споразумения за спиране на мигрантската вълна, каквото Европейският съюз има с Турция от 2016 година.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2018.07.09 | 15:55

1
трябва да се пусне пуснинната лисица в северна африка и готово.

Добави коментар

Водещи новини