Египет започна антитерористична операция на полуостров Синай

  • 09 февруари 2018 11:00

  • 1332
  • 0
Египет започна антитерористична операция на полуостров Синай
© gettyimages (архив)

Египет започна операция за борба с терористични и престъпни организации на полуостров Синай, в някои райони на делтата на река Нил и в Западната пустиня, предадоха Ройтерс и АФП, цитирайки говорител на армията.

Армията и полицията са обявили максимална степен на тревога в тези райони. Президентът Абдел Фатах ас Сиси е дал срок от три месеца за смазване на ислямисткия бунт, който продължава от години. "Силите за сигурност започнаха тази сутрин да прилагат всеобхватния план за конфронтация с терористичните и престъпни елементи и организации", заяви говорител на армията в изявление, предавано по телевизията, съобщи БТА.

Той добави, че операцията ще включва оперативни и учебни маневри, целящи да засилят контрола на страната над граничните пунктове със съседни държави. Населението се призовава да сътрудничи изцяло на силите за сигурност. Египетските сили за сигурност се борят от години с бунт на Ислямска държава в провинция Северен Синай, отнел живота на стотици войници и полицаи. През последната година екстремистите започнаха да нападат и цивилни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини