Египет осъди „двойните стандарти“ на Реджеп Ердоган

  • 11 ноември 2016 16:40

  • 13779
  • 2
Египет осъди „двойните стандарти“ на Реджеп Ердоган
©

Египет осъди „безотговорните“ изказвания на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва относно египетското правителство, съобщава вестник Ahram, цитиран от "Фокус".

В четвъртък Ердоган каза в интервю за катарската телевизия „Ал Джазира“, че той обвинява „египетския режим в оказване на помощ за движението на Гюлен“, водено от турския духовник Фетхуллах Гюлен – обвинен за подготвянето на опита за преврат в Турция миналия юли.

„Ние различаваме египетския народ и администрация там. Ние обичаме народа, сякаш е наш, и затова им оказахме пълна подкрепа, но сме против правителството на преврата и нарушаването на свободите, и ние ще подкрепим египетския народ в борбата му за демокрация“, каза Ердоган.

В официално изявление, говорител на египетското външно министерство каза, че Египет смята турските изказвания за „продължение на намесата и двойните стандарти в турската политика, характеризиращия през последните години“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
13779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.02 | 16:14

2
„Ние различаваме египетския народ и администрация там. Ние обичаме народа, сякаш е наш......" Този клоун съвсем изперка! В розовите сънища на турския юрдек му се привижда нова османска империя.
Хафъзов 76

2016.12.02 | 12:58

1
Умри гад мръсна прокажена,в страшни мъки умри свиня рязана.

Добави коментар

Водещи новини