Световният фонд за дивата природа призова да бъдат затворени фермите за тигри

  • 28 юли 2016 15:16

  • 1674
  • 0
Световният фонд за дивата природа призова да бъдат затворени фермите за тигри
©

Световният фонд за дивата природа призова да бъдат затворени фермите за тигри в азиатските страни, тъй като те извършват търговски дейности с тези животни, предаде Франс прес.

Апелът на организацията е във връзка с 29 юли, обявен за Международен ден на тигъра. В страни като Китай, Лаос, Тайланд и Виетнам съществуват над 200 ферми, в които се отглеждат около 8000 от тези хищници. А живеещите на свобода тигри не са повече от 3900.

Повечето от тези ферми практикуват нелегална търговия. Световният фонд припомня затварянето на Храма на тигрите в Тайланд и настанените в него 137 животни. Там бяха открити във фризер и в бокали 70 бебета тигърчета, както и хиляди амулети, изготвени от тигърска кожа. Бебетата са били предназначени за нелегална търговия.

"Съществуването на подобни ферми проваля усилията на отделните държави да възстановят тигърската популация, която живее на свобода. В същото време тези развъдници стимулират търсенето на продукти, изготвени от тези животни", се казва в съобщение за пресата на Световния фонд за дивата природа. Организацията призова световната общност за набирането на средства, с които да бъдат подпомогнати държавите, които пристъпят към затваряне на фермите си тигри.

Последвайте канала на

Калина Христова
1674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини