Сейф ал Ислам покани либийската опозиция

  • 21 август 2011 07:57

  • 1344
  • 1
Сейф ал Ислам покани либийската опозиция
©

Синът на либийския лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, Сейф ал Ислам, обяви, че режимът в Триполи „няма да изостави битката”, като едновременно с това прикани опозицията към диалог, предаде АФП.

В телевизионно обръщение синът на Кадафи увери: „Ще издържим дълго. Ние сме на своя земя и в своята страна. Ще устоим още шест месеца, една година, дори две... И ще спечелим”.
„Няма да се откажем от битката. Това не е решение на Сейф ал Ислам или Кадафи, а на либийския народ”, допълни той, подчертавайки, че семейството му е „платило цената, както всички либийци”.
Все пак Ал Ислам прикани опозицията към диалог и заяви, че ако тя иска мир, управляващите са готови да отговорят на исканията. В тази връзка синът на либийския лидер припомни, че е ръководил подготовката на проект за конституция.
Изявлението беше излъчено тази сутрин, след като цяла нощ експлозии и престрелки отекваха в либийската столица.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
народе

2011.08.30 | 13:48

1
абе кой е тоя Народ къде всички го яхат всеки за власта се бори и от име народно говори бах маа му и едните са либийския народ и другите са народа на джамахирията шизофренишка му работа

Добави коментар

Водещи новини