България е един от липсващите отбори на Световното първенство в Русия

news picture
Българският национален отбор по футбол е един от съставите, които ще липсват на Световното първенство в Русия най-вече на базата на предишните си успехи, а не като ниво на футбола в момента, пише френският вестник www.ouest-france.fr.

21-ото Световно първенство по футбол все още е с 32 отбора, но се движи към времето, когато на Мондиал ще играят 48 страни. Нашето мнение е, че този турнир не показва всичко най-добро. Най-големият липсващ безспорно е четирикратният световен шампион Италия, а публиката няма да види и три финалиста от миналото. Това са Холандия (полуфиналист от 2014-а година и финалист от 2010-а година), както и Чехия и Унгария. Липсват също така и пет бивши полуфиналисти: Австрия, САЩ, Чили, България и Турция, както и полуфиналистът от Евро 2016 Уелс със своята голяма звезда Гарет Бейл, пише още изданието.

В същото време новите лица са само две: Исландия и Панама, което показва, че географията на футбола на най-високо ниво не се разширява така бързо, колкото би се искало на хората от ФИФА. "Но всички, които са имали успехи, и сега ги няма, имат следващ шанс, пише още изданието.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

BG Футбол

още

Анкета

Ще успее ли Лудогорец да продължи напред в Лига Европа?

Избрано от Интернет