Ейолфсон: Левски е като машина, имаме добра основа за бъдещето

news picture
Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон беше гост заедно със съпругата си в предаването "Домът на футбола" в ефира на "Диема Спорт". Той сподели интересни случки от досегашната си кариера, коментира има ли шанс да играе на Мондиал 2018 с националния тим на Исландия и какви са целите му със “сините”.

"Чувствам се отлично в София. Наскоро се преместих в апартамент и в момента свикваме с жена ми, но е много приятно. Говорих с един исландски футболист, който е играл тук - Гардар Гунлаугсон и той каза, че това е място, на което си струва да бъдеш", започна Ейолфсон.

"Най-много ни изненада колко е чисто. Красивите сгради в центъра. Загубихме се няколко пъти в града, а всички хора бяха много учтиви и искаха да ни помогнат. В Исландия имаме желание и амбиция да работим здраво. Не само във футбола, в икономиката също. Решихме да опитаме нашия начин на игра. Не можем да играем като Барселона, но сме здрави физически и дисциплинирани. Ето, че се получи", продължи бранителят на Левски.

"Два месеца, след като преминах в Макаби (Хайфа) уволниха треньора и спортния директор, които ме взеха. През лятото в тима решиха да вземат нови чужденци, но аз имах 4-годишен договор, който трудно можеше да се разтрогне. Тогава дойде офертата на Левски, която ме спаси. Исках да съм в полезрението на националния селекционер на Исландия, затова трябваше да играя редовно. Много се надявам да се представя на добро ниво и да попадна в състава за Мондиал 2018", каза още Ейолфсон.

"Има голямо разбирателство, отборна игра в Левски. За мен беше лесно да се включа в тази добре организирана машина. Имаме добра основа за бъдещето. Трябва да доработим някои неща, но според мен сме солидни", допълни исландският бранител.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

BG Футбол

още

Анкета

Ще успее ли Лудогорец да продължи напред в Лига Европа?

Избрано от Интернет