Бургери с човешко месо: ужасяващият "бизнес" на серийния убиец Джоузеф Метъни

  • 24 юли 2023 15:11

  • 8815
  • 0
Бургери с човешко месо: ужасяващият "бизнес" на серийния убиец Джоузеф Метъни
© Туитър

През 90-те години на миналия век серийният убиец Джоузеф Метъни използва невинна фасада, за да прикрива извършените от него ужасяващи престъпления. Той отваря малък щанд за барбекю и сервира топли бургери на минувачи.

В тях, обаче, има, както той го нарича - "специално месо", в което в действителност е смесвал останки от жертвите си със свинско и говеждо.

Често, проблемите на серийните убийци се търсят още в детството им. В случая на Джо, то е белязано от противоречиви разкази на самия него и майка му. Тя го описва като "тихо, учтиво и възпитано дете". „Той беше умен и имаше хубаво детство. Ако се е чувствал пренебрегнат, вината си е негова. Живееше в доста хубав дом“, смята жената. 

Правнучката на британски полицай твърди, че е идентифицирала Джак Изкормвача

Когато Метъни е на 6 години, баща му загива в автомобилна катастрофа. След това майка му трябва сама да отглежда 6 деца. Според Джо, тя го е "пренебрегвала емоционално" и физически не е била там за него. Майка му е работела на много места, за да издържа семейството. Тя казва, че е правела всичко възможно, за да слага храна на масата: шофьор, сервитьорка, барман, разказва в YouTube канала си - Faith Georgieva. 

Серийният убиец твърди, че като малък често бил изпращан да живее в непознати приемни семейства "заради неспособността на майка му да се грижи за него".

Задържаха архитект, заподозрян в десетки убийства на жени

На 18-годишна възраст Джо се присъединява към американската армия. Според разкази на майка му, той е служил в Германия. Той, обаче, твърди, че е бил във Виетнам, където развива и хероинова зависимост. След този момент, Джо много рядко търси майка си, като в крайна сметка окончателно губи контакт с нея.

Той е вземал кокаин, хероин и е пиел много алкохол. Въпреки зависимостите си, Метъни успява за кратко да задържи работа като шофьор на камион. Колегите му оттам го описват като "интелигентен, добре възпитан и тих". През 1994 г. Джо е живеел в Южен Балтимор с приятелката си, от която има син. Тя също била наркозависима. 

След 53 г. в затвора: освободиха най-младия последовател на Чарлз Менсън

Един ден Метъни се прибира от работа и намира дома им празен. Той побеснява и сам признава, че това е моментът, в който е почувствал "неутолима жажда за отмъщение". "След шест месеца разбрах, че тя се е била преместила в другия край на града с някакъв идиот, който я кара да продава тялото си за наркотици", споделя самият той. 

Метъни започва да търси приятелката си из целия град, проверява къщи и дори отива под "специален мост", за който със сигурност знае, че е мястото, на което тя купува наркотици. Не я намира, но среща двама бездомни мъже.

Той ги разпитва и истински е вярвал, че те прикриват приятелката му и не искат да я издадат. Двамата мъже го уверяват, че нямат идея за какво става въпрос и не дават индикация, че имат информация. Това е моментът, в който Джо ги атакува с брадва и убива. Той прикрепя камъни към телата и ги хвърля в близката река. Полицията, обаче, така и не успява да докаже вината му „поради липса на доказателства“. 

Тамара Изкормвачката - един от най-жестоките убийци в Русия

След това той става по-смел. Следващата му жертва е 39-годишна проститутка, която кани "за да използва услугите ѝ". Както се досещате, обаче, той не прави това, а я убива. Джо успява да убеди бившия си шеф да го върне на работа като шофьор на мотокар. И успява. Даже се договаря с него да използва стара каравана, която се е намирала на големия терен на местоработата му. 

През 1996 г. той убива 23-годишната Кимбърли Лин Спайсър, като я намушква с нож. Примамил я с обещание, че ще ѝ даде наркотици. След това нападение, на Джо му хрумва идея за прикриване на доказателствата: вместо да ги захвърля или погребва, носел телата в дома си и ги разчленявал.

Серийният убиец е осенен и от „бизнес идея“: започва да смесва месото на жертвите си с говеждо и свинско. Минавал ги през месомелачка, слагал подправки и оформял кюфтета. Отворил щанд за бургери, крайпътно барбекю. Той е имал клиенти, които с охота спирали да си похапнат от „специалните“ му бургери, както той сам ги наричал. Всеки път, когато „специалното“ месо свършело, Джо намирал нова жертва.

След като е задържан, серийният убиец подчертава, че не е получил "нито едно оплакване относно вкуса на месото".  Той също е консумирал собствените си бургери.

Най-жестоките серийни убийци в историята

На 8 декември 1986 г. Метъни прави опит да примами жена на име Рита Кемпер в караваната си, отново с претекста, че ще ѝ даде наркотици. Двамата се познавали и отпреди. Джо се опитва да я склони да прави секс с него, но тя отказва и решава, че е време да си ходи. Прави опит да излезе от караваната. Джо я завлича за косата, прави опит да я изнасили и я пребива тежко. Въпреки това, жената съумява да избяга през отворен прозорец. 

Рита Кемпер нахлува паникьосана в полицейския участък. Властите са били готови Джо да се съпротивлява при задържането си. Въпреки това, той смирено очаква появата на полицията пред караваната, като ги посреща с думите: „Аз съм много болен човек“.

„Единственото за което се чувствам зле е, че не успях да убия двамата, които наистина преследвах: бившата ми и копелето, с което тя избяга“, посочва серийният убиец. 

На 13 ноември 1998 г. Джо Метъни е признат за виновен и осъден на смърт. Две години по-късно присъдата му е променена на доживотен затвор. Джо, обаче, искал да умре и молил да му върнат старата присъда. „Думата „съжалявам“ никога няма да излезе наяве, защото това би било лъжа. Повече от готов съм, обаче, да дам живота си за това което извърших. Нека Бог ме съди и изпрати в Ада завинаги. Получих еуфория от извършеното. Наречи го както искаш. Нямах истинско извинение защо убивам, освен че обичам да го правя“, казва извергът. 

На 5 август 2017 г. Джо Метъни е открит мъртъв в килията си от надзирател. Това е почти 21 години след ареста му. Тогава той е на 62 години. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини