Жените не достигат до оргазъм заради тези два проблема

  • 29 май 2023 12:16

  • 29100
  • 5
Жените не достигат до оргазъм заради тези два проблема
© Freepik

Сексът е върховно удоволствие между двама души, които се харесват. Разбира се кулминацията на това интимно преживяване е оргазмът. Но какво да правим, ако не можем да достигнем до „връхната точка“? Е, нека бъдем реалисти – поне веднъж в живота на всеки мъж и жена им се е случвало да не могат да достигнат до оргазъм.

Е, сега американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън говори за проблемите при жените. По думите й, ако една жена не може да достигне до върховното удоволствие по време на секс, то това се дължи най-вече на 2 причини, пише struma.com. 

Жени издадоха кои са най-възбуждащите мъжки фрази по време на секс

Но не само това. US психотерапевтът уточни, че има 3 вида на това състояние, а редом с това даде насоки и как може да бъде идентифициран и разрешен този проблем.

Помпоаризъм: тази сексуална техникa подлудява мъжете

„Липсата на оргазъм при жените може да се дължи на физиологични или психологически проблеми“, казва американският психотерапевт д-р Шери Джейкъбсън. 

„Състоянието, при което жената не може да достигне оргазъм, се нарича аноргазмия“, обясни д-р Джейкъбсън. 

Тя идентифицира три вида на това състояние.

„Това може да бъде първично, тоест пълното отсъствие на оргазъм; вторичен, когато някога сте могли да получите оргазъм, но вече не можете; или ситуационен, когато определени обстоятелства пречат“, каза психотерапевтът.
Според специалиста терапията при липса на оргазъм зависи от причините, провокирали това състояние. 

Най-популярните женски еротични фантазии

„Сред физическите фактори тя посочи хормонални смущения и странични ефекти от лекарства, неврологични заболявания и предишни операции.  Психологическите причини включват тревожност, депресия, стрес, минали травми и проблеми във взаимоотношенията“, заключава Джейкъбсън.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
29100 5

Коментари 5

Добави коментар
Емѝ...

2023.05.29 | 12:36

1
Знаете, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Затова всеки ,който се гаври със мен ще пострада жестоко! Отзад зад мен са Българския Хелзински Комитет и американското правителство!!!

2023.05.30 | 13:21

5
Е мен какво ме интересува с кой си лягаш? Теб интересува ли те аз с кой си лягам? Какво ми го натрапваш?
Марела

2023.05.29 | 22:48

4
Щи пера лайката
Опорен суджук

2023.05.29 | 13:32

2
Ей, тротинетка- ща скъсам отзад!

2023.05.29 | 17:45

3
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 5800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини