Конспирации накараха цяло семейство в Швейцария да се самоубие

  • 22 март 2023 11:31

  • 1354
  • 2
Конспирации накараха цяло семейство в Швейцария да се самоубие
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Френско семейство се самоуби в Швейцария, тласнато от конспиративни теории, съобщи Би Би Си. Случаят шокира Швейцария и предстои да бъде приключен.

Полицията изключва каквато и да е външна намеса и твърди, че възрастните, които се преместили в Швейцария от Франция преди две години, не са дали признаци, че обмислят самоубийство.

Четирима от семейството са починали на 24 март миналата година в Монтрьо. Осемгодишно момиче, 15-годишно момче, баща им и майка им, както и сестрата близначка на майката паднаха от балкона на апартамента си на седмия етаж.

Момчето е било в кома, но вече се е възстановило от тежките си наранявания. Според разследващите то няма спомен за този ден.

Съдебномедицинската експертиза не е установила следи от борба преди смъртта, а аутопсията не е показала следи от наркотици. След едногодишно разследване швейцарските власти твърдят, че майката на семейството и нейната сестра са били дълбоко ангажирани с теории за оцеляване и конспирация.

След смъртта полицията открива апартамента им, пълен с храна, лекарства и хигиенни материали, грижливо съхранявани и организирани. Семейството рядко излизало навън, а децата били обучавани вкъщи, пише "Дарик".

Според разследващите двете жени са имали дълбоко вкоренено подозрение към държавните и местните власти и са възпитали децата си да вярват, че светът е враждебно място.

Защо в Полша се самоубиват толкова много деца?

Пандемията Ковид-19 и нахлуването на Русия в Украйна само са засилили убеждението им.

Претърсването на апартамента и на електронните устройства разкрива, че колективното самоубийство е било внимателно планирано и дори репетирано. В полицейския доклад се казва, че възрастните очевидно са чакали подходящия момент, за да се отправят към един по-добър свят, далеч от този, от който са се страхували. Трагично, но това, което изглежда е предизвикало решението им, е посещението на полицията в Монтрьо.

Те се отбиват същата сутрин, за да напомнят на бащата да отиде на среща с местните образователни власти, за да обсъдят домашното обучение на сина му, след като той не отговаря на няколко писма.

Те не пуснали полицаите да влязат и минути по-късно били мъртви.

Във вторник швейцарските власти призоваха за запазване на личния живот на оцелелия син.

Цветелина Кирилова
1354 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
anapana

2023.03.28 | 16:36

2
ха-ха,по-голяма глупост не бях чел
Превод

2023.03.22 | 12:03

1
Американските корпоративни интереси водят до самоубийствата на вашите семейства

Добави коментар

Водещи новини