Кои са трите типа оргазъм при жените?

  • 21 март 2023 10:27

  • 12135
  • 2
Кои са трите типа оргазъм при жените?
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

Ново изследване твърди, че е идентифицирало трите типа оргазъм, които жените изживяват. Как? С помощта на данни, събрани от „вибратор с био обратна връзка“.

След като позволяват на участничките да се позабавляват с оборудвано с Bluetooth дилдо Lioness, учените успяват да класифицират оргазмите на три вида – океанска вълна, вулкан и лавина, пише сайтът obekti.bg

Производителят на вибраторите успява да идентифицира тези три типа оргазъм още през 2017 г. Това ново и сравнително малко изследване обаче, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, изглежда потвърждава твърденията им. В него 54 жени, които използват вибратора Lioness, позволяват на учените да съберат данни за тяхното мастурбиране. Дамите са разделени на две групи – едната изпълнява реално самия акт, докато другата е „контролна“ – при нея дилдото просто е поставено на мястото му, без да се самозадоволява.

Жените от първата група са инструктирани да се самозадоволяват, докато не достигнат до оргазъм. Впоследствие те трябва да изключат устройството за 2 минути. Това позволява на учените да разберат кога точно е настъпил самият оргазъм и да наблюдават промените в контракциите на тазовото дъно преди и след това.

Това е най-добрата секс поза за жените

Секс играчките имат сензори, които отчитат натиска, както и инструменти за измерване на температурата, жироскоп и акселерометър. Всички те предават данните към сървър посредством Bluetooth. Тези данни, изглежда, потвърждават трите типа оргазъм, описани преди време от Lioness:

““Океанска вълна“ (краткотрайни контракции в тазовото дъно, предхождани от повишаващ се ритъм от тазово напрежение и освобождаване), „вулкан“ (оргазъм, предхождан от повишаващо се нагоре напрежение в тазовото дъно) и „лавина“ (по-високи базови контракции в тазовото дъно, поддържани посредством самозадоволяване, но низходящ профил на контракции по време и след оргазъм).

Описанията на жените дават малко повече сведения за трите типа оргазъм. Така например за „вулкан“ една дама казва следното: „почти всеки мускул в тялото ми се напряга, докато удоволствието се увеличава значително, накрая има огромно освобождаване. Знам, че е приключило и мога да се отпусна“. Що се отнася до „лавина“ – „тялото ми започва да трепери и внезапно „избухвам“ в оргазъм. Изпитвам своеобразни спазми, но от хубавите, отново и отново. Малко по малко те започват да намаляват и мускулите ми се отпускат."

Оргазмът, който жените най-често изпитват, е „океанска вълна“ (26 от 54). "Имам чувството, че съм в океана и вълните ме обливат една след друга", казва една дама във връзка с този тип. На второ място се нарежда "лавина"  (17 от 54), а на трето - „вулкан“ (11 от 54). Според Lioness данните показват, че жените принципно изпитват само един вид оргазъм.

„Човек с оргазъм тип вулкан няма да изпитва и лавина“, пише компанията през 2017 г. „Това не означава, че е невъзможно типовете да се преплитат (няма как да знаем със сигурност), но до момента не сме открили случай на човек с няколко типа или такъв, при който типовете се променят (дори и в данни, събирани за период от години).“

Novini.bg
12135 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Наско дупето

2023.03.21 | 17:47

2
Ей мърши,скапани
Емѝ...

2023.03.21 | 12:11

1
При мен оргазъм е когато ,вибратора потъне на маск в тясното ми дупенце. В болната ми глава изплуват веднага болшевики, рашисти, путинисти и зелени чорапи.

Добави коментар

Водещи новини