Топ 10 най-извратени сексуални фантазии

  • 14 януари 2023 22:00

  • 86576
  • 6
Топ 10 най-извратени сексуални фантазии
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ако сте се замисляли дали сте единствените, които имат определено предпочитание в секса, то можем да кажем, че това най-вероятно не е така. Последните проучвания показват, че повечето хора имат странни фантазии, пише Men's Health. Съществуват много различни фетиши и може да е трудно да се определи колко разпространени са те. Но проучване от 2017 г. в Journal of Sexual Medicine установява, че почти 50% от общото население е опитвало някаква форма на BDSM или садизъм.

Макар че няма общ консенсус за това колко често хората се занимават с извратени дейности, има такъв за това колко често хората фантазират за тях. Голяма част от изследванията на фантазиите идват от д-р Джъстин Лемилър, научен сътрудник в Института Кинси. За книгата си "Кажи ми какво искаш" той анкетира 4175 американци на възраст 18-87 години за сексуалните им фантазии и установява точно за кои извращения хората мечтаят най-много. Това, че си фантазирате за даден дейност, не означава, че действително искате да я осъществите, отбелязва Лемилър. "Ако фантазията е неконсенсусна или представлява неприемлив риск от увреждане, тя не трябва да се изпълнява", обяснява той. "Имайте предвид, че фантазията и реалността са две различни неща и някои фантазии е най-добре да останат фантазии", пише Vesti.bg.

Как да правим по-добър секс: 6 трика за напреднали

Ето и кои са те:

BDSM

Вързването/дисциплината, господството/подчинението и садизмът/мазохизмът (BDSM) са най-честите фантазии на хората. Установено е, че 93 % от мъжете и 96% от жените са фантазирали за някакъв аспект на BDSM преди. Тази фантазия очевидно отразява широк спектър от поведения - от леки до диви, като най-често се срещат фантазии за поемане на доминираща или подчинена роля, връзване на партньор или връзване на самия него и лек садомазохизъм. Хората са привлечени от BDSM по различни причини. За някои това е просто бягство от ограниченията на традиционните роли на половете. За други става дума за бягство от самоосъзнаването или за изследване на други страни от себе си. За други пък това е привлекателността на табуто, опитването на нещо ново или желанието за интензивна стимулация.

Употреба на предмети и части от тялото

Фетишистките фантазии включват фокусиране върху специфични предмети (като ботуши или чорапи) или негенитални части на тялото (като стъпала или подмишници). 45% от участниците в проучването съобщават, че са имали фетишистки фантазии преди, като мъжете говорят за повече такива фантазии от жените. Най-често срещаната фетишистка фантазия е свързана с краката, като около 1 от 7 възрастни споделят, че вече са имали фантазия, в която краката или пръстите на краката са играли важна роля. Психолозите смятат, че повечето фетиши са заучени - чрез опита започваме да развиваме асоциации между определени предмети/части на тялото и сексуалната възбуда. Въпреки това в тях може да има и елемент на табу, както и припокриване с BDSM, например когато някой фантазира как друг човек стъпва или ходи по него.

Телесни течности

Много хора съобщават за фантазии, в които голяма роля играят определени телесни течности. Не е изненадващо, че мъжката и женската еякулация са най-често срещаните, като мнозинството от мъжете и жените са фантазирали за тях преди. Други телесни течности обаче също се появяват в отговорите на анкетираните. Например 45% от мъжете и 35% от жените са имали фантазии, включващи плюнка, 31% от мъжете и 14% от жените са имали фантазии, включващи кърма, 32% от мъжете и 15% от жените са имали фантазии, включващи урина, и 6% от мъжете и 2% от жените са имали фантазии, включващи изпражнения. В много от фантазиите, включващи телесни течности, те са били използвани в акт на господство/подчинение, така че това изглежда е голяма част от привлекателността тук.

Ето какво се случва в женското тяло при липсата на секс

Воайорство

Фантазиите за наблюдаване на това как някой друг се съблича или прави секс са много разпространени. Всъщност 60% от анкетираните съобщават, че са фантазирали за това преди, въпреки че мъжете имат повече фантазии за воайорство, отколкото жените. Воайорството е привлекателно за мнозина, защото сме много визуални същества, когато става въпрос за секс - това е нещо като гледане на порно в реалния живот. Въпреки това воайорските фантазии често включват и промъкване, така че част от привлекателността може да е тръпката от това да правиш нещо, което не се предполага.

Ексхибиционизъм

Много хора си фантазират да правят шоу. По-конкретно, 42% съобщават, че имат фантазия да се излагат публично или да правят секс пред публика. Ексхибиционизъм по взаимно съгласие и ексхибиционизъм без взаимно съгласие са различни неща, а цифрата 42% се отнася за случаите, когато има публика по взаимно съгласие. Около 10% са фантазирали за неконсенсуалната форма, например когато мигат на непознат или мастурбират на публично място. Фантазиите за ексхибиционизъм по взаимно съгласие вероятно се дължат на няколко неща - засилване на възбудата чрез наличието на зрители и знанието, че други хора ви намират за привлекателни или секси. Неконсенсуалният ексхибиционизъм е нещо съвсем различно - той често е продиктуван от желанието да шокираш или да обидиш някой друг.

Това са най-често срещаните сексуални фантазии

Ролеви игри

Доста хора си представят, че влизат в различни роли и са на ралзични възрасти. Например 11% са фантазирали, че се обличат и/или че се държат като деца. Има голямо припокриване между тези фантазии и BDSM, тъй като те често включват темите за доминиране/подчинение и/или унижение, така че тези фантазии често са просто вариант на по-дълбоки BDSM интереси.

Животни

Около 9% заявяват, че са фантазирали да се облекат като животно, за да правят секс. Животинските фантазии са свързани с по-широката тенденция да се променят в сексуалните си фантазии, което подсказва, че те често са свързани с психологическо бягство. Много от нас се превръщат в различни хора - а понякога и в различни същества - във фантазиите си, защото това осигурява бягство от самоосъзнаването, позволявайки да се съсредоточим повече върху секса, а не върху себе си. Въпреки това този тип фантазии може да са привлекателни за някои и приемани като приключение.

Размяна на полове

Много хора, които не са наясно със своята сексуалност използват фантазиите си като начин да изследват своята полова роля и/или изразяване. Например, около 1 на всеки 4 лица с неопределна ориентиация, са фантазирали за кросдрес, а около 1 на всеки 3 е фантазирал за размяна на тела с човек от друг пол. Тези фантазии понякога са свързани с желанието да се освободят от традиционните роли на пола или да изследват себе си. Например няколко мъже съобщават за това, което описват като фантазии за "принудителна феминизация", при които партньорът ги "принуждава" да се обличат като жени.

Шест предимства на ежедневния секс

Изневери

Фантазиите да гледате как партньорът ви прави секс с някой друг са много разпространени, особено сред мъжете. Всъщност, 58% от мъжете и 33% от жените са фантазирали за това преди. Фантазиите за изневери могат да бъдат привлекателни по редица причини. За някои става въпрос за повишаване на самочувствието - знанието, че други хора намират партньора им за секси, всъщност повишава самочувствието им. За други това е свързано с желанието да видят партньора си сексуално задоволен - те изпитват удоволствие от удоволствието на партньора си. За други пък има BDSM елемент - в много от тези фантазии наблюдателят поема подчинена роля и понякога е унижаван в процеса.

Храна и секс

Оказва се, че много хора се увличат по идеята да включат храната в секса. Около 40% са фантазирали за това преди. Най-често това включва неща като кубчета лед, ягоди и бита сметана. Привлекателността на смесването на храна и секс отчасти е свързана с новостта или желанието да се опитат нови и различни неща. Но също така става въпрос и за добавяне на нови усещания, вкусове и текстури. Понякога обаче в използването на храна има и фетишистки елемент, а понякога и BDSM елемент - храната понякога се използва по доминиращ/покоряващ или унизителен начин.

Теодора Павлова
86576 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Теодора Андреас Берлин

2023.01.15 | 17:44

6
12г съм с шизофрения от Слави Трифонов
али мусайбе

2023.01.15 | 15:37

5
"Удар с копие в гъз."

2023.01.15 | 01:18

4
А Валентина терешкова ?!

2023.01.15 | 01:18

3
А Цола Драгойчева гола?,!
Георги Илиев Митев

2023.01.15 | 00:24

2
Лекции от учебниците по медицина ... Психиатрите явно се нуждаят от лечение за което военните подразделения на всички " блокове " успешно се грижат....
пропуснали сте

2023.01.14 | 23:26

1
соросоидната либерастия! кирчо и кокорчо я практикуват редовно.

Добави коментар

Водещи новини