Гледай на живо

Спартак (Плевен) с тежко гостуване на Локомотив в Мездра

Връщат с ток желанието за секс след COVID-19

  • 21 юни 2021 20:40

  • 7257
  • 6
Връщат с ток желанието за секс след COVID-19
© pixabay

Редица проучвания показват, че коронавирусът може да причини урологични, гинекологични и сексуални проблеми както при мъжете, така и при жените. С последствията от инфекцията често се заемат специалистите по физикална терапия и рехабилитация като д-р Оксана Димитрова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26490

Тя е категорична, че определени процедури и упражнения могат да върнат желанието за секс след прекаран коронавирус.

„След преболедуване от COVID-19 обичайно спада либидото при жените и те отказват да правят секс. Явяват се проблеми и при мъжете – COVID често причинява нарушения в ерекцията“, казва д-р Димитрова, цитирана от Монитор.

Съвети за подобряване на сексуалния живот

Процедури

По думите ѝ процедура, наречена биофийдбек, дава чудесни резултати в рехабилитацията на много проблеми (виж карето), включително и интимни.

„През ануса на мъжа въвеждам голям електрод с формата на еректирал пенис, дълъг 15 сантиметра. Включвам апарата и правя замервания, след което прилагам електрически ток чрез електрода, който се намира вътре в ректума. Поради стимулиращото действие на електрическия ток мъжът моментално получава ерекция“, разказва пред "Здравен Телеграф" д-р Димитрова.

По думите ѝ някои от пациентите се притесняват и смятат, че са се изложили, но всъщност възбудата по време на процедурата е признак, че мъжът няма сериозни органични увреждания и че отново ще може да прави секс.

„След десетина процедури те идват при мен и се хвалят“, разказва д-р Димитрова.

Биофийдбекът помага и на жените.

„При тях често спада либидото, тъй като се депресират от пандемията. Появява се и слабост на тазовото дъно, за което те разбират, когато започнат да изпускат урина при кашлица. Това се дължи на отслабване на мускулатурата, която е разположена около влагалището и ануса. Процедурата при тях е подобна на тази при мъжете, но електродът вместо анално, се въвежда вагинално“, обяснява д-р Димитрова.

Вариант

Специалистът по физикална терапия подчертава, че има и друг вариант за възвръщане на желанието за секс. Упражненията на Кегел са ефикасни по отношение на понижено либидо и инконтиненция на урината, казва д-р Димитрова.

„Тези упражнения имат различни варианти и аз като специалист ще ви препоръчам този, който е най-лесен, най-ефективен и който аз самата съм избрала за себе си и за пациентите, които консултирам. Всяка сутрин около 15 минути правете дихателна гимнастика и вакуум с вагиналните мускули.

Как става това? В легнало положение по гръб свивате краката в коленете и започвате с три дълбоки вдишвания през устата. При това дишане трябва да се движат не само гърдите, но и коремът. На третото издишване задържате дъха, коремът се прибира навътре и се получава вакуум във влагалището. Задръжте дъха толкова, колкото можете, и правете това дишане три пъти. Необходими са ви десет повторения със стягане и отпускане на вагиналните и аналните мускули, като стискането и отпускането траят по десет секунди. Следват десет бързи стягания и отпускания. Поставете вибратор във вагината си и направите десет опита да го изтласкате с мускулите на влагалището навън, като внимавате да не изпадне.

Правете Кегел упражненията и по време на секс - серията от двадесетина хубави "Кегела" обикновено ускоряват еякулацията на мъжа и повишават удоволствието от секса“, обяснява специалистът.

Мускули Д-р Оксана Димитрова препоръчва Кегел упражненията и на мъжете за засилване на сексуалното желание.

„Мъжете нямат вагина, обаче имат простата, която също се нуждае от тези упражнения за по-доброто си функциониране. За да усетите къде се намират мускулите на тазовото дъно, в тоалетната при уриниране се опитайте да спрете струята за момент и след това отново я оставете да тече. Насочете към ануса си водната струя на тоалетното биде и правете Кегел упражненията. За мъжете е важно да правят редовно секс, да спортуват и да се разхождат на открито с темпо две крачки в секунда. Физическите натоварвания обаче не бива да са непосредствено преди лягане – те се правят поне два часа преди сън“, съветва специалистът.

Премахват с електроди болката

Биофийдбек може да се прилага в редица ситуации, казва д-р Димитрова.

Процедурите са подходящи и за деца, които са хиперактивни или страдат от нощно напикаване, тъй като действат успокоително и тонизиращо. Наред с това се премахват болките в долната поясна част на гърба, главоболието, хроничната болка, също така се нормализира повишеното артериално кръвно налягане. Поставят се електроди по кожата на пациента и на монитор се представят температура, сърдечна честота, мускулна активност, потенето и мощността на тока, който ще бъде приложен. В условията на стрес се изръсват хормоните адреналин и кортизол, които ускоряват пулса, вдигат кръвното налягане и учестяват дишането. На принципа на обратната връзка тези реакции могат да се регулират чрез биофийдбек. При процедурите се постига психическа и физическа релаксация, която премахва стреса и тревожността, обяснява още д-р Димитрова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26490

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
7257 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар
Пламенчо

2021.06.22 | 23:26

6
Драга ми Оксана, имам такъв електрод, който мога да ти вградя за една успешна терапия.

2021.06.22 | 14:43

5
Т'ва е за пеераси бе!
В Новини.бг

2021.06.22 | 07:24

4
съчиняват новините, наричат протестиращите "лумпени", Радев - "тъпа фуражка", спец-службите "простаци".

2021.06.21 | 22:31

2
Братя. Електрошокът лекува много неща.
цецоу апартамон приват асенсиор

2021.06.22 | 05:35

3
Те6е така те лекуваха, затова порасна такъв здравеняк.
Алоу, с платеното съдържание

2021.06.21 | 21:41

1
Вкарайте си електрода, пуснете 380 волта и ни отървете от присъствието си.

Добави коментар

Водещи новини