Родители изхвърлиха новородено момиченце на боклука, искали момче

  • 13 август 2020 16:41

  • 6020
  • 2
Родители изхвърлиха новородено момиченце на боклука, искали момче
© pixabay

Новородено момиченце бе изоставено до контейнерите за боклук от родителите си, които искали да бъде момче, съобщава DailyMail.

Бебенцето било оставено на мястото часове след раждането си oт семейството, което вече имало две дъщери.

Кучета разкъсаха новородено в Индия

Мияч на улиците го открил до кофите и сигнализирал в полицията и така новороденто било предадено в спешен център за детски грижи. Родителите са били задържани по подозрение за изоставяне скоро след инцидента в град Донгуан в провинция Гуандун, се казва в официално изявление.

21-годишната майка, г-жа Ли, родила бебето в дните около 29 юли в апартамент под наем. Твърди се, че тя и мъжът ѝ се разочаровали от откритието, че новороденото е момиче. 24-годишният баща с фамилията Джан, признал в полицията, че „мечтата му да има син се оказала разбита“, когато се родила третата дъщеря на двойката.

По традиция в Китай са предпочитани мъжките рожби, тъй като те са преносители на фамилното име. В този случай родителите стигнали до решението, защото се страхували, че няма да се справят с отглеждането на три деца едновременно. Решението си те взели толкова бързо, че дори не смогнали да изберат име на детето си.

Според статистиката около 100 000 бебета биват изоставяни всяка година в Китай, което прави повече от 270 дневно. Според законите родители, които са признати от съда за изоставянето на бебето си могат да получат до пет години затвор, но това се случва рядко поради тромавост на системата.

Последвайте канала на

Novini.bg
6020 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
e

2020.08.13 | 17:14

1
а защо снимката е от Индия?
Хасан от Разград

2020.08.14 | 17:46

2
Ти пък няма къде да се хванеш.Само кусури търсите!!!Нека Аллах да ги накаже и двамата!!!

Добави коментар

Водещи новини