"Лекували" бисексуална с екзорсизъм

  • 26 юни 2020 11:28

  • 3911
  • 0
"Лекували" бисексуална с екзорсизъм
© Getty (архив)

Бях бита, дрогирана и "лекувана" с екзорсизъм, това е казала 22-годишната руска гражданка Аминат Лорсанова пред Скайнюз.

Родената в южната автономна република Чечения млада жена е разказала, че е била подлагана на тормоз заради това, че е била бисексуална и се отрекла от Аллах.

"Семейството ми не одобри факта, че си падам по хора и от двата пола. Отначало всичко бе относително нормално. Чашата на търпението на баща ми и братята ми преля, когато заявих, че съм и атеистка. Аз отказвах да се моля по пет пъти на ден и исках свинско. Тогава роднините ми решиха, че съм обладана от шейтан (дявол в исляма), вързаха ме и ме закараха на сеанс по изгонване на зли духове", е разказала чеченката, която е започнала живот извън Русия.

"Бях вкарана в някаква тъмна стая. Двама мъже ми разкъсаха ризата. Единият от тях ми нанесе удари в областта на слънчевия сплит и главата – паднах. След това усетих болка от инжекция. Вероятно тя е била с наркотично вещество, защото се замаях още повече. Боят продължи. Този път с метален прът по петите, а всеки удар бе съпровождан със стихове от Корана", е посочила още Лорсанова.

"Екзорсизмът е широкоразпространен в много части от Северен Кавказ. Изгонването на духове се упражнява най-вече от мюсюлмански свещенослужители с най-различен ранг. В столицата на Чечения - град Грозни преди години е бил открит Ислямски медицински център, който е предлагал този вид "терапия". Неговият основател и директор е приближен на чеченския лидер Рамзан Кадиров и рекламите на центъра се излъчват почти денонощно по регионалните телевизии", допълни Скайнюз.

Семейство екзорсисти уби лондончанин

"Разказът на госпожица Лорсанова абсолютно не отговаря на истината. Цялата тази история е съшита с бели конци и е измислена от международното движение на лесбийките, гейовете, би- и транс сексуалните, което иска да разруши нашите ценности. Ние имаме право и ще се борим за нашите традиции. Ние ще браним семейството и брака между мъж и жена", това, от своя страна, е заявил републиканският министър по въпросите на националната политика, международни отношения и връзки с медиите Джамбулат Умаров.

Официално в Чечения интимните контакти между хора от един и същи пол не са забранени. В същото време обаче много от хората с нетрадиционна сексуална ориентация са подлагани на физически и/или психически тормоз от страна на свои роднини.

Основният мотив за репресиите е бил поругаване на семейната чест.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3911 0

Свързани новини

Водещи новини