Убиецът на Мадлин Маккан - наркодилър, изнасилил възрастна жена?

  • 09 юни 2020 10:24

  • 5985
  • 0
Убиецът на Мадлин Маккан - наркодилър, изнасилил възрастна жена?
© Getty (архив)

Предполагаемият похитител и убиец на британското момиченце Мадлин Маккан излежава присъда за разпространение на наркотици в германски затвор, предаде Скайнюз.

Прокурорът от град Брауншвайг (в централната част на Федералната република) Ханс Кристиян Волтерс е разкрил подробности около личността на основния заподозрян за отвличането и умъртвяването на детенцето.

Обвинителят е посочил, че Кристиян Брюкнер е бил осъден за незаконно разпространение на упойващи вещества. "През следващата седмица този човек ще излежи две трети от присъдата си и според законодателството на нашата страна той може да получи право да излезе на свобода предсрочно", е казал още Волтерс. Той е посочил още, че затворникът е бил издирван в страната си и задържан в Италия.

Кристиян Брюкнер

В същото време обаче германският прокурор е заявил, че излизането на Брюкнер на свобода е било малко вероятно. "Срещу този мъж се води още две разследвания. Става дума за сексуално престъпление. Той е заподозрян за изнасилване на възрастна гражданка на САЩ. Престъплението е станало в Португалия през първата половина на 2007 г.", е допълнил Волтерс.

Прокурорът е припомнил, че негови колеги проучват вероятна връзка между случая Маккан и изчезването на петгодишната Инга, станало в Източна Германия през 2015 г.

Волтерс е допълнил, че към този момент всички данни са сочили, че Мадлин Маккан е била мъртва.

Германска прокуратура: Маделин Маккан е мъртва

Волтерс е призовал всички хора, имащи някаква информация за изчезването на момиченцето от Обединеното кралство, да подават сигнали.

Тригодишната Мадлин Маккан е изчезнала от своята стая на 3 май 2007 г. по време на семейна почивка в португалския град Алгарве, докато нейните родители са вечеряли с приятели наблизо в курорта Прая да Луш.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5985 0

Свързани новини

Водещи новини