Майчина кърма уби бебе на Острова

  • 21 август 2019 08:25

  • 123218
  • 3
Майчина кърма уби бебе на Острова
© Getty (архив)

Майчина кърма стана причина за смъртта на бебе във Великобритания, написа лондонският в. Дейли мейл.

Трагедията се е разиграла в югозападния английски град  Тинмут преди година. Съд в графство Девън вчера е оправдал тридесет и три годишната жена по обвинения в непредумишлено убийство. Магистратите са постановили родителката да бъде освободена от преследване, защото е била подведена от лекар.

Жената, чието име не се съобщава, е страдала от следродилна депресия. Тя е поискала специализирана медицинска помощ и лекарят ѝ е предписал аналгетик. На въпрос дали може да взема обезболяващото и да кърми своята рожба, тя е получила положителен отговор.

Експертизата е доказала, че смъртта на детето е била причинена от активна съставка в медикамента. "Веществото е попадало в телцето на бебето с кърмата на майката", са заявили съдебните медици.

Заради това съдиите в Девън са оневинили майката и започнали дело срещу лекаря.

 

Валери Зайцев
123218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.21 | 12:37

1

Мда , питала била доктора , дали лекарството ще влияе на кърмата. Лъже , като индийска ци.ганка , а може и да е такава. Първо британските мърди нямат толкова акъл , за да предположат дори за такава вероятност.

Панагюреца

2019.09.09 | 17:54

3

има ли значение каква е майката бълхарска овца,ако се бе случило в бълхария ,великата бг светила в медицината направо убиват,не оставят следи.не мож ги осъди овчо.

2019.08.21 | 23:36

2

Размърдай мозъчето де, не се занимавай с глупости. Тя страда от депресия, а доктора предписва обезболяващи.

Добави коментар

Водещи новини